Logo Spelarosa, naar de homepage terug
Nieuwsbrief
Nieuws over Spelarosa. Om automatisch op de hoogte te blijven van al het nieuws kunt u zich ook aanmelden voor onze nieuwsbrief. Pit
Koningin heropend Floragebouw
asdssad

beatrix_crop_400 
Rien Vurens van Jan Spek Rozen in gesprek met onze Koningin

 • Op de laatste dag van augustus heeft koningin Beatrix in Boskoop het in oude glorie  gerenoveerde Floragebouw heropend. Met talloze exposities van siergewassen heeft het markante pand door de jaren heen Boskoop en omstreken wereldwijd naam en faam bezorgd. Het ontwerp van architect Landman is in 1935 door koningin Wilhelmina, vergezeld van Prinses Juliana, geopend. In aansluiting op de heropening  kreeg koningin Beatrix een rondleiding door het aangrenzende Rosarium, waar zij ruim de tijd nam om in gesprek te gaan met vrijwilligers die zich inzetten voor het behoud van de rozentuin. Ook sprak de koningin hier kort met Peter Bontekoe, voorzitter Kring Boskoop, over de gevreesde Oost-Aziatische boktor. Rien Vurens (links naast de koningin) had uiteindelijk de eer om de majesteit tussen de rozenperken te vergezellen. "We hebben 10 minuten door het park gewandeld. De koningin vertelde dat ze een voorkeur voor grootbloemige rozen heeft. Een dag later zijn we nog via de eigenaren van het Floragebouw door het koninklijk huis gebeld om ons te bedanken voor de rondleiding. Tevens wilde de koningin graag wat meer weten over een vrij nieuwe roos welk soort: een blauwe natuurlijk

Foto: Jaap Hoek / PHOTO PAI

Roos vernoemd naar Jan Franssen
asdssad

Boskoopse roos vernoemd naar Jan Franssen

Boskoopse roos vernoemd naar Jan Franssen

Een nieuwe roos van Jan Spek Rozen is vernoemd naar Jan Franssen. Dit vanwege zijn tienjarig jubileum als Commisaris van de Koningin in Zuid-Holland.

Franssen werd afgelopen donderdag 29 april, na een werkbezoek aan de gemeente Boskoop, verrast met Rosa 'Jan Franssen'.

'Jan Franssen' is een bodembedekkende tuinroos. Hij bloeit uitbundig met hagelwitte bloemetjes.

bron: de boomkwekerij mei 2010

Kerstwens in vervulling door 100% NL
asdssad

100% NL Kerstwensen - Een roos laten vernoemen

spelarosa_rin_peakate_400 

In december laat 100% NL Kerstwensen uitkomen! Van 14 december t/m 24 december worden elke dag diverse wensen vervuld en luisteraars in het zonnetje gezet.

Vandaag, maandag 14 december, werden Peer en dochter Annie van Kollenburg verrast door Heidy Brok. Vrouw/moeder Rina is begin dit jaar veel te vroeg aan een slepende ziekte overleden en laat haar geweldige man en zorgzame dochter achter. Heidy wilde voor Peer en Annie iets speciaals doen om hen te laten weten dat ze nooit vergeten wordt.

100% NL heeft met behulp van Jan Spek Rozen geregeld dat er een miniatuur roos op de markt komt met de naam ‘Spelarosa® - Rina'.

klik op deze url om dit emotionele verrassingsmoment te beluisteren.

http://www.100p.nl/item/753/100%25-NL-Kerstwensen---Een-roos-laten-vernoemen/

Bericht geplaatst: 14-12-2009

voorkeurs leverancier 2009
asdssad

groengilde_voorkeursleverancier_400
Alex Spek van Jan Spek Rozen nam de beker in ontvangst. Dit nadat Jan Spek Rozen met zijn Spelarosa® concept tot beste voorkeurs leverancier 2009 werk gekozen door tuincentrum keten GroenGilde.  

Tuinwereld kiest voor Spelarosa!
asdssad

header_tuinwereld_400
 • We zijn blij u te mogen melden dat tuincentrum keten "Tuinwereld" kiest voor het Spelarosa® assortiment. Dit betekend dus nog meer verkooppunten bij u in de beurt. Het is een aanrader om één van deze tuincentra's te bezoeken, ga naar onze "verkoopinformatie" voor plaats en adresgegevens, of direct naar www.tuinwereld.nl.

Introductie "de Baantjer Roos"
asdssad

 • Vele tv programma's gaven aandacht aan het 85ste feestje van Appie Baantjer, de locatie spoorwegmuseum in Utrecht leende zich uitstekend voor deze verjaardag. Wij van Jan Spek Rozen hebben voor deze gelegenheid een speciale "de Baanjer Roos®" voor de beroemde schrijver ontwikkeld. Dit ontstond doordat de heer Baantjer zelf een enorm liefhebber in tuinnieren is en in het bijzonder van rozen. Deze bossige rode Spelarosa® heester roos (die uitstekend geschikt is voor gemeente beplanting, oprijlanen en vakbeplanting) zit voorlopig nog in de productie vase en de eerste rozen zullen in nog relatief kleine aantallen in juli 2009 verkrijgbaar zijn bij onze verkooppunten (zie verkoopinformatie). In 2010 zal de Spelarosa® 'de Baantjer Roos®" volop verkrijgbaar zijn!!
 overhandiging_elsa_aan_appie_400
Elsa Spek, die zelf grote fan is van de "de Cock" boeken overhandigd
hier de eerste Spelarosa® "de Baantjer Roos®" aan Dhr. Appie Baantjer 
  

ad_kranteknipsel__kopie
 
kranteknipsel_baantjer_roos_ad_400

dhr_baantjer_met_mevr._bos_400
Mevr. Geertje Bos die een biografie schreef over het werk van Appie Baantjer hier gezamenlijk met Appie en zijn roos.

Garden Business 2008
asdssad

 • Echter is onze stand niet door de zo'n 10.000 bezoekers bezocht, maar belangstellende in ons rozen concept, die op maat aansluit op tuincentra, waren meer dan onder de indruk van de kwaliteit van de planten.

  gardenbusiness_2008_001_400
   
  gardenbusiness_2008_007_400

Beste potroos 2008!
asdssad

 • Ook in 2008 wordt er weer gekozen voor een ras van JAN SPEK ROZEN dit maal de SPELAROSA® - patio roos "Fairy Queen®". Ditmaal niet door Spek zelf ingezonden maar door Ruud Vosbeek uit Lottum. De reacties van de keurings commisie waren unaniem, presentatie, sierwaarde, op het juiste moment in bloei. Wij van JAN SPEK ROZEN willen Ruud feliciteren met dit behaalde succes!

div._keuren_en_boskoop_018_400 

Nieuwe introductie bij Mooi! Weer de Leeuw
asdssad

 • Alex Spek van JAN SPEK ROZEN werd door het tv programma Mooi! Weer de Leeuw uitgenodigd om een wens te vervullen.....De wens was: "een rode tuin roos vernoemen naar Mvr. Helma Goudsmits". Hierop hebben wij positief gereageerd en de introductie vond in de "Valentijns" week plaats in de tv studio in Almere. Zie hier een impressie van deze uitzending. Voor de gehele uitzending ga naar http://player.omroep.nl/?aflID=6472893
snapshot_tv1_400
 
snapshot_tv2_400
 
snapshot_tv_400
  
helma_goudsmits2_400
De vernoemde Helma Goudsmits....

We hebben gekozen voor een donker rode bossig groeiende tuinroos met middelgrote gevulde bloemen en glimmend gezond blad. De groeihoogte is rond de 60/70 cm. hoog. plantafstand is 40 cm.  Aangezien het hier gaat om een gloed nieuwe roos zijn we op het moment druk bezig met de vermeerdering van de planten, deze planten zijn voor het eerst te koop in het voorjaar van 2009 en verkrijgbaar bij onze verkoop punten in heel Nederland.  (zie verkoopinformatie op deze site)

Opnieuw succes beste potroos 2007
asdssad

 • Wat vorig jaar in Rozendorp Lottum door de vakjury beoordeeld werd tot "beste potroos 2006" de Spelarosa® "Open Arms®" werd dit jaar herhaald, opnieuw succes! ditmaal werd Spelarosa® "Watch It®" gekozen tot "beste potroos 2007". Deze bodembedekker werd uit een honderd inzendingen gekozen vanwege haar presentatie, uitstraling, en super kwaliteit plant. Wij van Jan Spek Rozen zijn uitermate trots met deze waardering.   
lottum___23_juni_023_400
Rien Vurens van Jan Spek Rozen met de Winnaar Spelarosa® Watch It®  

SPELAROSA in het programma zomertuin bij tv west
asdssad

get_image_400.
 
In de maand juli komt zomertuin weer op tv west, tuinman presentator Herman Poelsma heeft ook bij JAN SPEK ROZEN gefilmd......  

zomertuin_logo_tvwestherman_poelsma_400_01 
    Tv west tuinman Herman Poelsma 
                        (meer info: http://zomertuin.westonline.nl/home)                     

impressie eigen huis en tuin event
asdssad

eigen_huis_en_tuin_400
onze Spelarosa® stand tijdens de RTL4 eigen huis & tuin event
 
eigen_huis_en_tuin__juni_2007_011_400
Presentator Lodewijk gezamenlijk met het Spelarosa® verkoop team 
 
 eigen_huis_en_tuin__juni_2007_009_400
Lodewijk was erg te spreken over het Spelarosa® concept, consument vriendelijk!. hier in gesprek met Rien. 

artikel rozenbulletin januari 2007
asdssad

artikel_rozenbulletin_400_04

SPELAROSA deelnemer Mulders wint Jac Lodders prijs
asdssad

Gezamenlijke stand wint Jac Lodders-prijs

De prijs voor de meest innovatieve groene stand op de vakbeurs GrootGroen, de Jac Lodders-prijs, is dit jaar gegaan naar de gezamenlijke stand van E. van Dijck, Boomkwekerij Duyndam, Boomkwekerij/SPELAROSA® teler Mulders vof uit Zundert, en Boomkwekerij R. Blom uit Wernhout. De jury noemde de gezamenlijke  stand een goed voorbeeld van samenwerking. De vier ondernemers hebben ieder hun eigen assortiment, waardoor ze elkaar kunnen versterken. (bron "de Boomkwekerij")
 

 

SPELAROSA op Groen Gilde october 2006
asdssad

groengilde_002_400

SPELAROSA op "Groot Groen" in Zundert 2006
asdssad

beurs_groot_groen_2006_010_400

SPELAROSA op Garden Business 2006
asdssad

Garden Business in Gorinchem is geopend van 19 t/m 21 september van 13.00 - 21.00 uur.

 

garden_business_2006_002_400